Downloads

Beilen is een perfect vertrekpunt voor een mooie wandel- of fietstocht. U kunt de verschillende routes hieronder downloaden. Wij wensen u veel lees- en wandelplezier!

Het buurtommetje is momenteel onder constructie

De route is op de kaart op deze website aangepast.

Een gedeelte van de route liep over particuliere grond. Dat stuk is nu verkocht. De nieuwe eigenaar ziet graag dat de route omgelegd wordt, zodat deze niet meer over zijn grond loopt. De werkgroep HLM buigt zich hierover en komt binnenkort met een nieuwe route. Voolopig dus de route volgen zoals op de kaart op deze website en dus niet het kaartje van de flyer in Downloads.

Het stuk met nr. 7 is dus niet meer vrij toegankelijk. Kijk even op het kaartje en blijf gewoon het brede pad volgen welke langs een aantal huizen gaat. Bij de T-splitsing kunt u links of rechts afslaan om de route weer op te pakken.

Bij Lievingerveld kun je niet meer langs de Beilerstroom, dus moet de verharde weg genomen worden, daarna rechts het zandpad op richting de weg naar Westerbork.

Ook op de weg naar de sluis kun je niet meer rechtsaf over het schouwpad, maar moet je eindje verderop rechtsaf de Stukkenweg in.

HLM

Dit buurtommetje is een wandeling door Holthe, Lieving en Makkum, drie buurtschappen ten zuidoosten van Beilen. De route (ca. 7 km.) gaat voornamelijk over kleine weggetjes, zandpaden en schouwpaden.
In het boekje, wat u in pdf kunt downloaden, wordt beschreven hoe u moet wandelen. Er is zoveel mogelijk informatie verzameld over de drie buurtschappen. Zowel in de routebeschrijving als op de routekaart verwijzen de nummers naar de tekst in dit boekje. Ook zijn de bankjes aangegeven.
De paden zijn goed begaanbaar, maar niet geschikt voor wandelwagens en rolstoelen.
De route wordt gemarkeerd door paaltjes met een rode kop, voorzien van het merkteken HLM.
Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Download deze wandeling (PDF 2,7 MB)