Buurtommetje HLM

Buurtommetje HLM

Werkgroep "Rondje Beilen" heeft deze wandeling niet gecreëerd. Omdat dit ommetje prima te combineren is met de Stroompadwandeling heeft de werkgroep, in overleg met de werkgroep HLM, deze ook gepubliceerd op deze website.

Het buurtommetje HLM is onder constructie

De route is op de kaart op deze website aangepast.

Een gedeelte van de route liep over particuliere grond. Dat stuk is nu verkocht. De nieuwe eigenaar ziet graag dat de route omgelegd wordt, zodat deze niet meer over zijn grond loopt. De werkgroep HLM buigt zich hierover en komt binnenkort met een nieuwe route. Voolopig dus de route volgen zoals op de kaart op deze website en dus niet het kaartje van de flyer in Downloads.

Het stuk met nr. 7 is dus niet meer vrij toegankelijk. Kijk even op het kaartje en blijf gewoon het brede pad volgen welke langs een aantal huizen gaat. Bij de T-splitsing kunt u links of rechts afslaan om de route weer op te pakken.

Bij Lievingerveld kun je niet meer langs de Beilerstroom, dus moet de verharde weg genomen worden, daarna rechts het zandpad op richting de weg naar Westerbork.

Ook op de weg naar de sluis kun je niet meer rechtsaf over het schouwpad, maar moet je eindje verderop rechtsaf de Stukkenweg in.

buurtommetje HLM

Buurtommetje Holthe Lieving Makkum

Dit buurtommetje is een wandeling door Holthe, Lieving en Makkum, drie buurtschappen ten zuidoosten van Beilen. De route (ca. 7 km.) gaat voornamelijk over kleine weggetjes, zandpaden en schouwpaden.
In het boekje, wat u in pdf kunt downloaden, wordt beschreven hoe u moet wandelen. Er is zoveel mogelijk informatie verzameld over de drie buurtschappen. Zowel in de routebeschrijving als op de routekaart verwijzen de nummers naar de tekst in dit boekje. Ook zijn de bankjes aangegeven.
De paden zijn goed begaanbaar, maar niet geschikt voor wandelwagens en rolstoelen.
De route wordt gemarkeerd door paaltjes met een rode kop, voorzien van het merkteken HLM.
Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Download deze wandeling (pdf, 2,7 Mb) Download gpx
kaart

Routekaart

Deze kaart laat zien waar de route langs loopt. Deze kaart zit ook in de te downloaden wandeling.

De nummering verwijst naar de beschrijving in de pfd-folder.

De nummering van de wandeling begint bij het buurthuis Het Trefpunt van Holthe Lieving Makkum. Deze ligt aan de rechterkant van de weg van Beilen naar Wijster, na de molen het eerstvolgend kruispunt. Omdat het een rondwandeling is, is deze wandeling in principe op elk punt te beginnen. In combinatie met de Stroompadwandeling is dit punt 4. Loop dan vanaf Beilen over de zuidelijke oever van de Beilerstroom.