Rondje Nagtegael

Rondje Nagtegael

Rondje Nagtegael is een rondwandeling van 4,1 km. De wandeling is niet geschikt voor mindervaliden vanwege smalle onverharde paden en een heuvel in het traject.
De wandeling is te combineren met andere wandelingen van Rondje Beilen, zoals Rondje Waterlanders, Rondje Bottervolk. Op de kaart staat de verbindingsroutes met Bottervolk en Waterlanders zwart ingetekend.
De wandeling voert door de mooie woonwijk Nagtegael met vele smalle wandelpaadjes langs watertjes, over bruggetjes en door boswallen. Misschien moet degene, die een uitdaging durft aan te gaan, extra droge sokken meenemen! De wandeling gaat langs een speeltuin met een tokkelbaantje voor kinderen. Langs het Natuurleerpad Nagtegael is een speurderstocht met verschillende opdrachten voor kinderen. Deze opdrachten zijn via de knop te downloaden. In de beschrijving zal vermeld worden waar de opdrachtenpaaltjes staan.
In de herfst, zo eind oktober begin november, zijn in deze wijk vele bomen in hun mooie herfstkleuren getooid.
De naam Nagtegael is ontleend aan het Nagtegaelenpadtie welke vroeger van Ter Horst naar Smalbroek liep. Hierover verderop meer.

In de beschrijving zal zo nu en dan wat extra informatie gegeven worden over de omgeving. De straatnamen hebben vooral wilde bloemennamen. Zo hier en daar zijn stukken ingezaaid met wilde bloemen. Misschien staan deze bloemen ergens tussen.

Downloads voor Natuurleerpad Nagtegael Download GPX-route

Schakelroute

Hier is een verbinding met Rondje Bottervolk. Klik op de knop voor info en route.

Schakelroute

Hier is een verbinding met Rondje Waterlanders. Klik op de knop voor info en route.

Schakelroute

Hier is een verbinding met Rondje Waterlanders. Klik op de knop voor info en route.

Schakelroute

Hier is een verbinding met Rondje Holthe, Lieving, Makkum. Klik op de knop voor info en route.