Rondje Holthe, Lieving, Makkum

Rondje Holthe, Lieving, Makkum

Rondje Holthe, Lieving, Makkum. Afstand 7,7 km. Niet geschikt voor mindervaliden in verband met (smalle) zandpaden en bospaadjes. De route is bedacht en aangelegd door de bewoners van die buurtschappen. De route loopt door de drie buurtschappen in die volgorde. De route is bewegwijzerd met palen met roodbruine koppen met de letters HLM er in gefreesd.

Het beschrijft een mooie wandeling door Holthe, Lieving en Makkum, drie buurtschappen ten zuidoosten van Beilen. De rondwandeling gaat langs weilanden, een stukje langs de Beilerstroom, de nieuwe woonwijk Lievingerveld, het zandpad van Lieving naar Makkum, door het bosje van Reinds, en over het oude voetbalveld van Holthe, door Holthe, door Makkum, en langs de Makkumermolen weer terug.
Er is zoveel mogelijk informatie verzameld over de drie buurtschappen. Zowel in de routebeschrijving als op de routekaart verwijzen de nummers naar de tekst in deze beschrijving.

Er is een folder met routebeschrijving van deze route uitgegeven. Op deze website is deze in pdf te downloaden. Overigens is de route later veranderd: in de folder staat dat u net na de start langs een ruilverkavelingssloot moet. Dat is nu niet meer zo.

Ook is de route te combineren met Rondje Stroompad en eventueel Rondje Nagtegael. Op de kaart staan deze schakelroutes in kleur aangegeven. Klik op de icoontjes voor meer info.

GPX HLM-route
Folder HLM-route

Op de kaart is de route in roodbruin ingetekend. Op de kaart staan nummers. Bij die nummers is een verhaaltje van de omgeving daar. In deze beschrijving geven we aan waar dit is en kunt u doorklikken naar de beschrijving.

Schakelroute

De ruilverkavelingsweg blijven volgen voor de verbinding met Rondje Nagtegael (4,1 km.). Klik op de knop voor info en route.

Schakelroute

Hier is een verbinding met Rondje Stroompad (3,7 km.). Klik op de knop voor info en route.