Kunst en Historie

Wandelroute "Kunst en Historie" in Beilen

"Achter elke locatie of kunstwerk gaat een verhaal schuil (bijvoorbeeld over de kunstenaar, de betekenis en de historie) en wij geloven dat dit moet worden verteld. Die verhalen brengen kunst, straten en steden tot leven. En die verhalen verbinden mensen"

De kunstroute laat u zien welke verschillende vormen van kunst zijn geplaatst in Beilen. Ook kunt u genieten van delen van ons dorp en de natuur.
Kunst heeft een veel grotere betekenis dan alleen het aankopen en het plaatsen ervan. Het verruimt de geest en laat volwassenen en kinderen met een andere blik kijken. Kunst is educatief. Het vertelt een verhaal, maar u kunt er ook een eigen verhaal of fantasie aan verbinden.

Van deze locaties en kunstwerken is een route gemaakt van 5,1 km. De wandelduur (als je alles wilt beleven) is ongeveer 3 uur. Je kunt deze route zelf lopen, met behulp van een audiotour (zie de tekst hieronder).

Deze route is samengesteld door Aleida Dries en Wim Joosten.
De foto's van de kunstwerken zijn gemaakt door Aleida Dries. De foto's van historisch Beilen komen uit het archief van de Historische Vereniging Beilen. De foto van de bouw van hotel Prakken komt van mevr. Prakken.