Julaianastraat

In 1927 besloot de gemeenteraad tot aanleg van een nieuwe straat vanaf de Paltz rechtstreeks naar de kerk. In 1928 werd de Julianastraat gebouwd en binnen enkele jaren waren de meest beschikbare huisplaatsen al bebouwd. Op de hoek van de Paltz liet Roelof Willems een huis bouwen dat nogal opzien baarde door de ronde voorgevel. In het Nieuwsblad voor Beilen van 20 september 1929 stond het volgende bericht ter gelegenheid van de opening van de zaak:

“De heer R. Willems, die zijn bakkerszaak overgedaan heeft aan den heer R. Pots, heeft een nieuw huis gebouwd aan de Julianastraat bij de brug. In dit huis, dat van ongewone bouwstijl is, vestigde hij een sigarenzaak. De winkel trekt door zijn rotonde en zijn eigenaardige etalages zeer de aandacht. Het is een zeer mooi geheel en het ongewone doet hier geen schade aan den voorgevel van het huis; integendeel, het bekoort het oog en ieder die het ziet zegt onwillekeurig, “wat is dàt een mooie winkel”.

Deze zaak werd al een half jaar later overgenomen door Arie Brunsting, die er de naam “Sigarenmagazijn Juliana” aan gaf. Vroeger kregen mensen vrij snel een bijnaam. Eerder waren we Jan Stoom al tegengekomen. Arie Brunsting werd Arie Kipperies (later Arie Kip) genoemd. Arie had voor de sigarenmagazijn een kruidenierszaak. Hij zou daar inferieure kippenrijst voor goede rijst verkopen. Deze kruidenierszaak was aan de Kerkstraat tegenover snackbar City op de plek waar nu een parkeerplaats is. De Kerkstraat was vroeger aan beide kanten van de straat bebouwd. De mahonieboom op het veldje stond vroeger bij iemand achter het huis.