De Verandering

Handvaardig dagbesteding in Dwingeloo

Doelgroep

Onze dagbesteding is gericht op mensen met een verstandelijke beperking, vanaf 14 jaar. Ook mensen met een aan autisme verwante stoornis, ADHD of niet aangeboren hersenletsel kunnen bij ons terecht. Onze locaties zijn toegankelijk voor rolstoelen.

Voor leerlingen van het VSO bieden wij stage plaatsen aan.

Tijdens de kennismaking wordt er gekeken of de zorgvraag past binnen Zorgwinkel Handvaardig. Tijdens de proefperiode kan van beide kanten worden gekeken of Zorgwinkel Handvaardig de juiste plek is.

Wij kunnen vervoer van en naar Dwingeloo aanbieden voor mensen die in Hoogeveen wonen of op de route van Hoogeveen naar Dwingeloo wonen.

Voor verdere voorwaarden kunt u contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan de winkel tijdens openingstijden.

 Visie

De kern van onze visie is succeservaring, dit kan voor iedereen wat anders betekenen. Door stil te staan bij je succeservaringen krijg je een positief gevoel. Met de succeservaring als fundament , kan je telkens een stukje verder komen in je ontwikkeling.

Ook staat vraaggestuurde zorg bij ons centraal , wij passen de activiteiten aan op de interesses van de deelnemer.

In onze werkplaats en atelier kunnen de deelnemers zich creatief uiten en zichzelf verder ontwikkelen. Door mooie producten af te leveren bij de klanten,zorgen we voor succeservaringen. Dit vergroot het zelfvertrouwen en is van belang voor de verdere ontwikkeling van de deelnemer.

In de winkel werken we aan sociale aspecten en de maatschappelijke functie die werken in een winkel met zich mee brengt. Het contact met de klanten en het verzorgen van de winkel speelt hierin een belangrijke rol.

Sfeer in de groep is voor ons ook van groot belang.Het moet voor iedereen prettig zijn om naar het werk te komen en een zinvolle dag te hebben.