Kunstroute wandeldag 2022 (geschikt voor mindervaliden)

Kunstroute wandeldag 2022 (geschikt voor mindervaliden)
Kunstroute wandeldag 2022 (geschikt voor mindervaliden)
Kunstroute wandeldag 2022 (geschikt voor mindervaliden)

Ongetwijfeld bent u wel eens langs een van de kunstwerken in Beilen gekomen zonder te weten wie het gemaakt heeft en de betekenis er van. Met deze wandeling willen wij u graag meer laten weten wie de kunstenaar is en het verhaal daar achter. Bij elk kunstwerk geven wij u een beschrijving en bij de extra informatie knop kunt u meer lezen over de kunstenaar, de betekenis en de historie.

Tijdens de wandeldag heeft de route een aangepaste versie en kunt u de wandeling met of zonder gids lopen. Aleida Dries is deze dag uw gids. Zij zal tijdens deze wandeling wat meer over de kunstwerken vertellen en daarnaast nog wat andere wetenswaardigheden op deze route. De wandeling met gids start 's morgens om 11 uur. De duur van de wandeling is ongeveer 2,5 uur. De lengte 4,6 km.
U kunt de route ook zonder gids lopen. Gebruik dan daarvoor de audio-app IZI-travel: https://play.google.com/store/search?q=izi+travel&c=apps&hl=nl&gl=US

U loopt dan een audiotour met uw telefoon. Start de app en kies deze wandeling. De app speelt automatisch af. Gebruik een oortelefoon om de tekst goed te kunnen horen. Er wordt informatie over het onderwerp gegeven en er wordt een routebeschrijving gegeven. De route is ook dan in de app te zien.

De kunstroute laat u zien welke verschillende vormen van kunst zijn geplaatst in Beilen, ook kunt u genieten van delen van ons dorp en de natuur.
Kunst heeft een veel grotere betekenis dan alleen het aankopen en het plaatsen ervan. Het verruimt de geest en laat volwassenen en kinderen met een andere blik kijken.
Kunst is educatief. Het vertelt een verhaal, maar u kunt er ook een eigen verhaal of fantasie aan verbinden.

Wij wensen u veel plezier.


Rondje Beilen

Deze voor de wandeldag aangepaste route is samengesteld door Aleida Dries en Wim Joosten.
Alle foto's zijn, tenzij anders vermeld, gemaakt door Aleida Dries.

GPX wandelroute