Kunstroute wandeldag 2022 (geschikt voor mindervaliden)

Kunstroute wandeldag 2022 (geschikt voor mindervaliden)
Kunstroute wandeldag 2022 (geschikt voor mindervaliden)
Kunstroute wandeldag 2022 (geschikt voor mindervaliden)

Ongetwijfeld bent u wel eens langs een van de kunstwerken in Beilen gekomen zonder te weten wie het gemaakt heeft en de betekenis er van. Met deze wandeling willen wij u graag meer laten weten wie de kunstenaar is en het verhaal daar achter. Bij elk kunstwerk geven wij u een beschrijving en bij de extra informatie knop kunt u meer lezen over de kunstenaar, de betekenis en de historie.

Tijdens de wandeldag heeft de route een aangepaste versie en kunt u de wandeling met of zonder gids lopen. Aleida Dries is deze dag uw gids. Zij zal tijdens deze wandeling wat meer over de kunstwerken vertellen en daarnaast nog wat andere wetenswaardigheden op deze route. De wandeling met gids is 2x te lopen: start 's morgens om 10 uur en 's middags om 13 uur. De duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. De lengte 5 km.
U kunt de route ook zonder gids lopen. Gebruik dan daarvoor deze route beschrijving. Dan mist u echter wel de leuke achtergrondinformatie van de gids. De lengte van deze wandeling is 5,1 km.

De kunstroute laat u zien welke verschillende vormen van kunst zijn geplaatst in Beilen, ook kunt u genieten van delen van ons dorp en de natuur.
Kunst heeft een veel grotere betekenis dan alleen het aankopen en het plaatsen ervan. Het verruimt de geest en laat volwassenen en kinderen met een andere blik kijken.
Kunst is educatief. Het vertelt een verhaal, maar u kunt er ook een eigen verhaal of fantasie aan verbinden.
Binnen ons dorp hebben wij ook een aantal kunstenaars. Deze kunt u vinden onder de "lees verder" knop.
Wij wensen u veel plezier.

Ook zijn er nog twee bewegwijzerde kunstroutes van samen ongeveer 11 km. De route is verdeeld in twee lussen.
Kunstroute 1, de Fonteinroute.
Deze route is 4,6 km. Het startpunt is op de Markt.
Kunstroute 2, de Boemerangroute.


Rondje Beilen

Deze voor de wandeldag aangepaste route is samengesteld door Aleida Dries en Wim Joosten.
Alle foto's zijn, tenzij anders vermeld, gemaakt door Aleida Dries.

Op de pagina Downloads is een pdf van de gehele kunstroute te downloaden. De beschrijving daarin is minder uitgebreid dan de beschrijvingen met doorklikmogelijkheden op deze pagina.

GPX wandelroute