De anders route

De anders route

De "anders" route is een speciaal uitgezette route voor de jaarlijkse wandeldag "Kiekn en Struunen" in Beilen. Deze versie van 2023 is ongeveer 7,5 km en vertrekt vanaf het plein voor het gemeentehuis. De wandeling gaat langs enkele interessante punten waarover iets verteld wordt. Daarbij is er de gelegenheid om de Westhoek even aan te doen. De wandeling gaat via het natuurpad Schapendrift. Aan dit pad ligt de lesstal van imkervereniging "Eendracht".

Op deze dag is er een kleindierententoonstelling in de manege. De wandeling voert er langs en een mooie gelegenheid om even naar binnen te gaan. Er wordt wel entree gevraagd. Daarna gaat de wandeling naar de Joodse begraafplaats waarover informatie te lezen valt.
De route gaat verder naar het terrein van de WMD waar wat verteld wordt over de waterwinning in Beilen. Tenslotte bent u nog welkom in het Altingerhof om daar nog even een kijkje te nemen en informatie te krijgen over het wonen daar.
De wandeling terug naar het gemeentehuis gaat via het terrein van voormalig "Beileroord. In de beschrijving wordt hierover nog iets verteld.